Виконувачка обов’язків гендиректора комунального підприємства «Інформатика» збувала відео з автоматизованої комплексної системи відеоспостереження «Безпечне місто». Їй повідомили про підозру за поширення інформації з обмеженим доступом, пише Київська міська прокуратура.

Підозрювана поширювала інформацію щодо маршрутів пересування транспорту Києвом. За даними слідства, вона це робила неодноразово. На прохання свого знайомого посадовиця передавала дані про схеми маршрутів і місця їх фіксації у мобільному месенджері.

Підозру оголосили за частининами 1, 2 статті 361-2  Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає штраф від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі від двох до пʼяти років. Зараз вирішують, який запобіжний захід обрати підозрюваній.

Депутатка Київради Ксенія Семенова ініціювала створення тимчасової контрольної комісії щодо безпеки даних. За словами Семенової, комісія розслідуватиме, хто отримував цю інформацію, з якою метою і як цього не допустити в майбутньому.

У КМДА заявили, що провели необхідні внутрішні безпекові заходи і що система відеоспостереження працює в штатному режимі.