Мапу громадських вбиралень у Києві розробив Dozorro. Крім розташування на карті можна дізнатися про тип, стан вбиральні та її балансоутримувача.

Київ мав більш як 300 громадських вбиралень станом на літо 2021 року, свідчать дані Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА. Таку ж кількість туалетів КМДА вказувала й у відповіді на петицію навесні 2023 року.

Dozorro зібрали дані лише про 179 вбиралень з інформації у вільному доступі й запитів до балансоутримувачів. Утім, за будівельними нормами в Києві має бути щонайменше три тисячі громадських туалетів – по одному на тисячу жителів міста.

Найбільше громадських вбиралень у Дніпровському районі (44), на другому місці Шевченківський район (28). Найменше туалетів у Голосіївському та Дарницькому районах (по 11).

Мапа громадських вбиралень від Dozorro

Dozorro також дослідили закупівлі щодо утримання, ремонтів і спорудження нових вбиралень у Києві. За останні вісім років їх провели на суму в 33,5 мільйона гривень. Серед них понад 10 мільйонів гривень на ремонт і будівництво, а ще 1,2 мільйона – на проєктування.

Найбільше коштувало будівництво підземної громадської вбиральні на Андріївському узвозі — 4 мільйони гривень.

  

Dozorro – один із проєктів Transparency International Ukraine, який стежить за публічними закупівлями. Це частина глобального руху Transparency International, який працює над змінами для зниження рівня корупції в Україні.

обкладинка: «Київводфонд»