Майно української авіакомпанії «МАУ» розпродадуть на аукціонах державного підприємства «СЕТАМ», пише Avianews. Це була найбільша компанія з авіаперевезень в Україні до повномасштабного вторгнення РФ.

Торгові марки з назвою та логотипом «МАУ» та дочірньої компанії «МАУТехнік», яка ремонтувала літаки, вже продали. Їх придбало ТОВ «Океалос Компані». Компанія, зокрема, купила й найдорожчий лот аукціону – частку в 62,43% у хендлінгової компанії «Інтеравіа» за 38,9 мільйона гривень.

Приміщення авіакас у центрі Києва продали за 6,7 мільйона гривень. На аукціоні також можна придбати запчастини й інструменти для технічого обслуговування літаків, крісла та установку для миття повітряних суден.

   

Авіакомпанію «МАУ» створили в 1992 році як спільний проєкт держави України та західних інвесторів. У 2011 році компанію приватизували, а в 2015-му бізнесмен Ігор Коломойський визнав участь у капіталі «МАУ», заявивши, що придбав частку в ексміністра інфраструктури України Бориса Колеснікова.

«МАУ» припинила польоти в 2022 році через повномасштабне вторгнення РФ. Через рік три літаки з парку «МАУ» перейшли до флоту українською авіакомпанії «Роза вітрів», пише Avianews.

   

У вересні 2023 року Коломойському повідомили про підозру в заволодінні 9,2 мільярда гривень «ПриватБанку». За даними слідства, в 2015 році Коломойський та інші підозрювані штучно зобовʼязали виплатити підконтрольній офшорній компанії понад 9,2 мільярда гривень під приводом нібито зворотного викупу власних облігацій за завищеною вартістю.

До цього Коломойському вручили підозру за статтями про шахрайство й відмивання грошей. Йому обрали запобіжний захід – два місяці тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в більш як 500 мільйонів гривень.