Команда агенції креативних комунікацій Linza Agency створила метапростір, де можна переглянути вкрадені росіянами твори мистецтва.

Зараз на сайті проєкту можна ознайомитися з експонатами маріупольського музею Куїнджі, які російські окупанти викрали після захоплення міста. Це, зокрема, оригінали ескізів Архипа Куїнджі, картини Івана Айвазовського та Миколи Дубовського.

Це цифрова експозиція, що доступна з будь-якої точки світу. Вона має привернути увагу до цієї теми в міжнародному інфопросторі.

На платформі можна дізнатися про історію витворів та цінність кожного з них.

«Ми почали розробку проєкту з робіт маріупольського музею Куїнджі. Але у подальших оновленнях плануємо додати викрадене росіянами мистецтво з музеїв на Сумщині, Донеччині, Луганщині, Миколаївщині, Херсонщині, Київщині, Запоріжжі, у Криму та на Харківщині», – каже артдиректорка linza agency Олена Зенченко.

Віртуальний музей не потребує інсталяції додаткового програмного забезпечення, доступний з мобільних телефонів, ноутбуків та ПК у браузері.

Простір надає можливість комунікувати з іншими глядачами під час перегляду.

Також 27 жовтня проведуть віртуальну екскурсію через платформу Spatial. Щоб потрапити на неї, потрібно заповнити електронну форму.