У застосунок «Дія» додали мапу «пунктів незламності», повідомляє прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За допомогою мапи можна буде знайти найближчий до себе «пункт незламності» (у радіусі 1,5 кілометра) і прокласти до нього маршрут, а також подивитися графік роботи пункту й наявність зручностей: світла, тепла, води, інтернету. На мапі працюватиме «фільтр» за конкретними потребами, каже віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров.

 

 

Мапу можна буде завантажити, щоб вона була доступною офлайн на випадок, якщо зникне електроенергія і зв’язок.

Щоб завантажили мапу, треба оновити застосунок, натиснути «Послуги», а далі обрати «Пункти незламності». Після цього треба обрати свою область, завантажити мапу й надати доступ до своєї геолокації. Якщо не хочете ділитися місцерозташуванням, «пункти незламності» можна знайти вручну.

Послугу запустили для всіх областей України, крім Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської, а також частини Харківської, Чернігівської, Дніпропетровської й Миколаївської з міркувань безпеки.

Над запуском мапи працювали Мінцифри разом із Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України й обласними військовими адміністраціями.

   

Нині в Україні відкрили 10 801 «пункт незламності», повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. У «сплячому режимі», тобто готові до відкриття в разі необхідності, ще 2 518 пунктів обігріву, 96 з них на вокзалах.