Портал «Залізне укриття», де можна стежити за оновленням бомбосховищ, запустили в Україні, повідомляє міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Для облаштування укриттів створили єдиний стандарт, який вирішили назвати «залізним укриттям». За словами Камишіна, міністерство облаштовує нові укриття з «усіма учасникми процесу»: від органів місцевого самоврядування, комунальних балансоутримувачів до ДСНС і благодійних фондів.

Із кінця червня до вересня в належний стан привели 2604 укриття, каже міністр. Це вдвічі більше, ніж у 2022 році (1287 укриттів). До кінця року обіцяють привести до ладу ще 2956 укриттів. Стежити за процесом можна за посиланням.

   

Олександра Камишіна призначили відповідальним за стан укриттів у червні, після загибелі людей біля укриття в Деснянському районі. Разом із міською владою Камишін проінспектував сховища, вони повідомили про різні результати. На думку міністра, лише 15% укриттів придатні до використання без суттєвих зауважень. Натомість міська влада каже, що 65% укриттів Києва мають належний стан.