У рамках Coffee, Books&Vintage у Львові SCA Ukraine провела чотири національні кавові чемпіонати.

Національний чемпіонат «Бариста» – учасники готували еспресо, капучино та один авторський напій на основі еспресо.

Національний чемпіонат з каптестингу – тут учасники за обмежений час серед трьох горнят мають знайти те, яке відрізняється від двох інших. Усього у раунді вісім груп по три чашки в кожній. 

Національний чемпіонат «Брюверс кап» – тут готували каву альтернативним методом.

Відбірковий етап національного чемпіонату з обсмажки – завдання учасників обсмажити кавові зерна та попасти у попередньо заданий профайл.

Судді обрали національних чемпіонів, що представлятимуть Україну на світовому етапі. Ними стали: Катерина Безрук (Дніпро) – чемпіонка з каптестингу та Баско Ірина (Київ) – чемпіонка з брюверсу, які 12-14 квітня виступатимуть в Чикаго та Олександр Беницький (Київ) – переможець в категорії Бариста, що представить Україну 1-4 травня в Бусані.

Також серед 36 учасників відбіркового етапу національного чемпіонату з обсмажки було визначено 18 тих, хто продовжить боротьбу за звання переможця і можливість поїхати на світовий турнір 27-29 червня в Копенгагені. 

На заході проходили кавові лекторії там можна було спробувати каву від десятків українських обсмажчиків.

 

 

Уже вдруге за час повномасштабного вторгнення фестиваль проводиться з благодійною метою. За кошти від продажу квитків виготовляють кавові дріпи і передасть їх захисникам.