Організація KyivPride оголосила номінантів-фіналістів другої премії у сфері ЛГБТ+ активізму KyivPride Awards 2023.

У 2023-му премію вручатимуть у пʼяти номінаціях: «ЛГБТІК+ волонтер(ка) року», «ЛГБТІК+ френдлі бізнес року», «Міжнародний(а) союзни(ця) року», «ЛГБТІК+ організація року» й «Квір блогер(ка) року».

Голосування за номінантів у категорії «ЛГБТІК+ військовий(а) року» організатори премії вирішили не проводити, пояснивши це тим, що «уваги й подяки варті всі захисники(ці)».

Серед ЛГБТІК+ френдлі бізнесів до фінального списку номінантів потрапили компанії Comfy, Vodafone і видавництво «Видавництво». Це компанії, які виступили на підтримку ЛГБТІК+ спільноти під час «Прайд-місяцю» в червні 2023 року.

Серед ЛГБТІК+ волонтерів номінували Владислава Шаста, Джула Сіроуса й Артура Озерова, а серед блогерів – Ксеню Термасіну, Сашка Драглі й Віталія Царюка.

Голосування за обраних кандидатів триватиме до 29 жовтня за цим посиланням. Церемонія нагородження відбудеться 7 листопада в Києві, її транслюватимуть у прямому ефірі в соцмережах KyivPride. 

   

Першу премію KyivPride Awards провели у 2021 році. Тоді також відзначали активістів, бренди й медіа, які підтримують ЛГБТІК+ спільноту. Крім того, нагородами відзначали події та витвори квір-мистецтва.