Лише 27% орендодавців у Києві надають можливість проживати в квартирі з домашніми тваринами, йдеться в дослідженні UAnimals і Dim.Ria.

Найбільше пропозицій для оренди з тваринами в Печерському й Шевченківському районах, а найменше – в Деснянському. Це здебільшого двокімнатні й трикімнатні квартири.

Загалом в Україні лише 22% квартир здають людям із домашніми тваринами. Найвищі показники в Чернігівській області (29%), а найнижчі – в Житомирській (3,2%). Dim.Ria зафіксували 15 782 квартири, які готові здавати людям із тваринами, серед 1820 – з новим ремонтом.

Оренду для людей з домашніми улюбленцями пропонують і в будинках, їх загалом 5272 по всій Україні. «40% таких пропозицій на Київщині, 36,5% – у Києві, 32,2% на Дніпропетровщині й 36% – на Вінниччині», – кажуть у Dim.Ria.

  

Наприкінці літа 2023 року UAnimals і креативна агенція Bloom Buro запустили благодійну кампанію для просування «дружнього ставлення» до орендарів житла з домашніми тваринами. Завантажити постери, щоби підтримати ініціативу, можна за посиланням.