Офіс генерального прокурора відкрив кримінальну справу через обвал конструкцій Дегтярівського мосту.

 

 

Щоб встановити причини й обставини обвалу будівельних конструкцій, призначать експертизи, кажуть правоохоронці.

Слідство встановило, що 30 вересня, приблизно о 16:20, під час встановлення сьомої балки мосту конструкція втратила рівновагу, зламалася посередині й упала на сусідню конструкцію.

Кримінальне провадження відкрили за статтею  272 КК України. Це карається штрафом від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років.

   

Міст у червні закрили на ремонт. Старі конструкції встигли демонтувати й уже встановили нові, але з невідомої причини вони обрушилися.

Усунення всіх недоліків буде здійснюватись за кошт групи компаній RDS, пообіцяв підрядник. Міський бюджет не понесе збитків, кажуть в RDS.

У травні заявили, що аварійний шляхопровід на перетині вулиць Дегтярівської й Олександра Довженка замінять на новий і сучасний. Шляхопровід реконструюватимуть у складі транспортної розв’язки. Зокрема, повністю розберуть опори, прогони й фундаменти споруди.

У 2020-му від Дегтярівського шляхопроводу відколовся шматок бетону й упав на автомобіль. Уламки розбили лобове скло автівки й пошкодили капот.

Перший етап протиаварійних робіт на Дегтярівському шляхопроводі завершили у вересні 2022-го. Зокрема, демонтували карнизні блоки, тротуарні плити й перила з боку вулиці Олени Теліги і встановили додаткові підтримувальні конструкції. Тоді ж у КМДА анонсували «масштабну реконструкцію».