У КМДА пояснили, навіщо дорожники перекладають цілу плитку на вулиці Григорія Сковороди на Подолі. Напередодні ремонтні роботи, що стартували в серпні, викликали подив містян, оскільки покриття на вулиці було непошкодженим.

На вулиці влаштовують модифіковане асфальтобетонне покриття, що є більш зносостійким і термостійким, пояснили в «Київавтодорі».

На тротуарах замінюють мощення та деформоване асфальтове покриття на вдосконалену безфаскову плитку, яка є безбар'єрною, кажуть дорожники.

Фото: КМДА

Зняту плитку використають повторно для ліквідації просідань, а також для відновлення дорожного покриття після розриттів.

Окрім безфаскової плитки, на вулиці облаштували лунки для дерев нижче рівня тротуару, щоб туди стікала вода, відзначають у громадській організації «Пасажири Києва».

Фото: «Пасажири Києва»

 

Роботи планують завершити до кінця жовтня, кажуть у КМДА.

   

У 2018 році під час капітального ремонту дорожники оновили частину вулиці Григорія Сковороди на ділянці від вулиці Межигірської до вулиці Волоської. Поточний ремонт триває на ділянці від вулиці Волоської до Набережно-Хрещатицької.