Реабілітаційний центр у Лютежі на Київщині, який російські окупанти пошкодили у 2022 році, відновив роботу, повідомляє очільник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Ремонт Всеукраїнського центру комплексної реабілітації для людей з інвалідністю тривав 10 місяців. Відновили дах і стіни головного корпусу, а в інших секціях замінили вікна й провели ремонт.

Реабілітація в закладі безкоштовна, одночасно її зможуть проходити 136 людей. На базі центру працюють терапевти, ортопеди, невропатологи, психотерапевти, психологи, фізіотерапевти й педіатри.

«Спектр послуг чималий: локомоторна терапія, вертикалізація, лікувальні масажі, різні види фізіотерапії, лікувальна фізкультура, реабілітація у воді. У перспективі реабілітацію тут проходитимуть і військові», – каже очільник КОВА Руслан Кравченко.

Реабілітаційний центр, який належить Мінсоцполітики, відбудували завдяки допомозі Товариства Червного Хреста України й Червоного Хреста Люксембурга. У КОВА кажуть, що повністю або частково вже відновили понад 100 обʼєктів охорони здоровʼя в області.

   

Редакція The Village Україна розпитувала фахівців Першого медобʼєднання Львова про реабілітацію українських захисників, виготовлення протезів і співпрацю з іноземними спеціалістами.