Українська кіноакадемія оголосила переможців VI національної кінопремії «Золота дзиґа».

У номінації «Найкращий документальний фільм» перемогли продюсер Максим Наконечний й режисерка Аліна Горлова зі стрічкою «Цей дощ ніколи не скінчиться».

Нагороду за «Найкращу жіночу роль другого плану» здобула Лариса Руснак за роль у фільмі «Із завʼязаними очима».

За найкращу роботу художника-постановника відзначили Максима Німенка (фільм «Стоп-Земля»), а за найкращу пісню – авторку й виконавицю Марʼяну Клочко за композиції «Прийди/Come» («Стоп-Земля»). Також вона отримала нагороду за найкращу музику в цьому фільмі. За монтаж «Стоп-Земля» нагородили Нікона Романченка й Катерину Горностай, за дизайни костюмів відзначили Олену Грець, а за грим – Марію Пілунську.

Найкращим короткометражним анімаційним фільмом визнали стрічку «Глибока вода» режисерки Анни Дудко й продюсерки Олени Голубєвої, а найкращим ігровим серіалом – «Каву з кардамоном».

Нагороду за найкращий короткометражний ігровий фільм здобула режисерка Ольга Журба та продюсери Максим Асадчий й Олександр Чубко за фільм «Папині кросівки».

Посмертно нагородили Бориса Петера за найкращий звук у фільмі «Земля Івана». За внесок у розвиток українського кінематографа «Золотою дзиґою» нагородили Євгена Сивоконя.

   

У липні національна кінопремія «Золота дзиґа» оголосила номінантів відразу за два роки. Це списки відразу двох едицій – шостої й сьомої, цьогорічної. Попередню едицію відтермінували через повномасштабну війну.

З 2017 року Українська кіноакадемія присуджує кінопремію, яка називається «Золота дзиґа». Саму кіноакадемію створили у 2016 році. До неї входять режисери, продюсери, актори, сценаристи, художники-постановники, оператори, дистриб’ютори, кінокритики, керівники міжнародних кінофестивалів, меценати, спонсори.