Зелену індустріальну зону створять у Бучі, повідомляє Міністерство економіки.

Індустріальну зону планують облаштувати на площі 3000 гектарів, там вироблятимуть «зелений» водень. Це водень, який отримують зі звичайної води методом електролізу, електроенергію для якого беруть із відновлюваних джерел.

Це дозволить запустити місцеве виробництво відновлюваної енергії, тепла й палива та сприятиме енергетичній незалежності Бучі, відзначають у Міненерго.

Реалізовувати цей і низку інших проєктів з відновлення України допоможуть японські компанії, серед яких майданчик для електронної комерції Rakuten і медтехкомпанія Allm.

Окрім індустріальної зони, за підтримки японських бізнесів розвиватимуть, зокрема, медичні технології й програми для прогнозування, профілактики й лікування ПТСР і розладів, пов’язаних зі стресом.

  

У Славутичі на Київщині збудують Північноукраїнський ядерний науковий хаб. Хаб обʼєднає науково-дослідні інститути, освітні установи й енергетичні компанії, які працюватимуть над новими проєктами атомних електростанцій. У просторі облаштують конференц-зали й місцеву філію КПІ імені Сікорського.