Бюро знахідок відкрили у приміщенні колишніх кас у вестибюлі станції метро «Дорогожичі», повідомляє КП «Київський метрополітен».

Бюро знахідок метрополітену приймає лише речі. Будь-які документи, знайдені на станції, потрібно передати працівниками правоохоронних органів. Бюро працює тільки в будні дні, з 8:00 по 17:00, а в пʼятницю – до 15:45.

Речі, знайдені на станції, не можна чіпати, кажуть у «Київському метрополітені». Про них потрібно повідомити чергового чи працівника поліції. Натомість про речі, забуті у вагонах, потрібно повідомити машиніста через переговорний пристрій у вагоні.

У «Київському метрополітені» також розповіли, що за час роботи до бюро знахідок, яке відкрили в 1982 році, потрапили: колекція дитячих книжок 1953 року; сімейний фотоальбом із фото початку 20 століття; вставна щелепа; газонокосарка; мікрохвильова піч; валіза з одягом священника й колекція старовинних монет.

Улітку пасажири найчастіше забувають окуляри, самокати, дитячі наплічники й капелюхи, а в холодні пори року – шарфи, рукавички й шапки, кажуть у метрополітені.

   

Бюро знахідок «Київського метрополітену» створили в 1982 році. Комора забутих речей до відкриття бюро на «Дорогожичах» розташовувалась лише на станції метро «Нивки».

   

На початку травня Київ ушосте поспіль очолив рейтинг «найбільш забудькуватих міст», де користувачіUber найчастіше забувають власні речі. У топі загублених речей – телефони, навушники, сумки, ключі, одяг, гаманці, шапки й окуляри. Крім того, пасажири Uber забували перуку, один чобіт, колбу й бюлетень для голосування.

обкладинка: Wikimedia