Китайська оперна співачка Ван-Фан виконала російську пісню «Катюша» на руїнах драмтеатру в Маріуполі, повідомляє речник МЗС Олег Ніколенко.

Виконання пісні на руїнах драмтеатру, де загинуло більше 600 цивільних українців, Ніколенко назвав прикладом «повної моральної деградації».

Він також повідомив, що до окупованого міста приїхала група китайських блогерів. Це порушує закон України, який регулює перетин кордону іноземцями. Речник МЗС додав, що Україна очікує від Китаю пояснень і з’ясовуватиме, як громадяни Китаю потрапили до Маріуполя. Крім того, МЗС ініціює заборону в’їзду для «китайських гастролерів», заявив Ніколенко.

   

Окупанти скинули надпотужну бомбу на Драматичний театр у Маріуполі 16 березня 2022 року. Там ховалися від обстрілів близько тисячі містян, які втратили домівки, зокрема й діти. Скільки точно людей загинуло, невідомо. За даними агенції AP, кількість загиблих може сягати 600.      

   

У березні 2023 року проєкт InformNapalm за сприяння українських хакерів «Кібер Спротив» ідентифікували особу окупанта, який віддавав наказ бомбардувати драмтеатр у Маріуполі. Це полковник Сергій Атрощенко, уродженець міста Овруч, що в Житомирській області.