Київська міська рада дала дозвіл на створення паркінгу замість зеленої зони й під муралами загиблим бійцям біля Протасового яру, повідомляє Los Solomas.

Будівництво парковки підтримала поліція Києва.

З цього приводу депутатка Київради Ксенія Семенова зазначила, що парковку там затвердили розпорядженням КМДА від 31 серпня 2021 року, яка є в пʼятому додатку Київтранспарксервісу.

Вона додає, що з того часу ситуація змінилася й Протасів яр став місцем памʼяті. Тож уздовж стіни треба робити сквер.

UPD. Паркувальний майданчик навпроти стіни пам’яті в Протасовому Яру облаштовувати не будуть, каже секретар Київради Володимир Бондаренко.

За його словами, в серпні 2021 року міська рада ухвалила рішення, згідно з яким у перелік паркувальних майданчиків, закріплених за КП «Київтранспарксервіс», входила земельна ділянка на розі вулиці Протасів Яр та провулка Докучаєвського. Зараз Бондаренко зареєстрував проєкт рішення про виключення ділянки з цього переліку.

   

Раніше депутати Київради схвалили рішення про створення ландшафтного заказника «Протасів Яр».

Боротьба за збереження зеленої зони Протасового яру тривала декілька років. Фірма «Дайтона Груп» планувала на території урочища будівництво ЖК Tourbillon з трьома 40-поверхівками. У 2019 році на місці забудови місцеві мешканці й активісти своїми автомобілями перекривали доступ техніці забудовника.

У липні 2020 року Протасовому яру повернули статус зеленої зони, а в жовтні того ж року суд скасував дозвіл на будівництво ЖК в урочищі.

А в січні 2022 року міський голова Віталій Кличко повідомив, що влада міста розпочала роботу над створенням ландшафтного заказника.