Це літо в Києві стало одним із найспекотніших з 1881 року. Загалом було встановлено 13 температурних рекордів, повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Середня температура повітря цьогорічного літа в Києві становила +21,6ºС. Це на 1,2ºС перевищило кліматичну норму й забезпечило шосту позицію серед найтепліших у місті з 1881 року.

Найхолоднішим днем було 4 червня. Тоді температура під ранок опустилася до +7,9°С. Водночас найспекотнішим і рекордним виявилося 29 серпня, коли температура після полудня піднялася до +35,9°С.

Кількість опадів за літо на проспекті Науки становила 122% кліматичної норми. Найбільше їх випало в липні. Ідеться про дві місячні норми.

 

Перший тиждень липня став найспекотнішим у світі за всю історію спостережень. За прогнозом, липень у 2023-му може сягнув найвищих температурних показників за останні 120 тисяч років.  

2022 рік став одним із пʼяти найспекотніших років від початку спостережень. Останні девʼять років на Землі були найтеплішими відтоді, як у 1880-му почали вести відповідні кліматичні спостереження.