Волонтерська спільнота Frontline.Care разом з ілюстраторами запустила благодійний комікс «Кошмари», щоби зібрати гроші на чотири розвідувальні БПЛА «Мара».

До створення коміксу долучилися ілюстратори: Веня Сон, Echomateriya, Максим Мошковський, Антон Або, Олесь Дерега, Марія Сипалова, Роман Рубан, студія «Сері/Граф», Андрія Єрмоленко й Ольга Гищак.

Кожен з авторів створив власну версію коміксу, які не повʼязані між собою сюжетно. Їх обʼєднує лише робота БПЛА «Мара», яка «кошмарить русню», кажуть організатори збору.

Комікс від ілюстратора Веня Сон, перша з 10 робіт

Перший із 10 коміксів уже опублікували. Далі на сайті «Кошмари» викладатимуть інші роботи, допоки збір на 5,2 мільйона гривень не закриють.

Крім того, можна взяти участь у розіграші коміксу, якщо задонейтити на суму від 300 гривень. Гарантовано отримати комікс можна за пожертву на суму в 10 тисяч гривень.

  

Frontline.Care – це волонтерська ініціатива, яку у квітні 2022 року заснували фахівці з IT, комунікацій і громадського сектору. За рік волонтери передали спорядження, засоби зв’язку, ударні дрони й тактичну медицину на суму більш як 18 мільйонів гривень для підрозділів ЗСУ й спецпризначенців.

«Мара» – це розвідувальний БПЛА ближнього радіуса дії, призначений для аерофотознімань, корегування артилерії й спостереження в денних умовах.