Біля станції метро «Університет» зупинили облаштування наземного переходу, повідомив велоактивіст й учасник групи «Білий велосипед» Павло Постоєнко.

Патрульна поліція надіслала лист до представників ЦОДР, у якому нагадала, що не надавала погодження на створення наземного переходу на перехресті бульвару Тараса Шевченка з вулицею Пирогова.

 

 

Фото: Павло Постоєнко

«Уже місяць ніяких проєктів наземного переходу на розгляді в поліції немає, а облаштовані пониження на алеї бульвару так і залишуться стояти без діла», – каже Павло Постоєнко.

   

У серпні біля станції метро «Університет» почали облаштовувати дублювальний наземний пішохідний перехід.

Патрульна поліція Києва відмовилася від проєкту наземного переходу біля станції метро «Університет». Натомість рекомендують встановити там пандуси чи ліфти, ідеться у відповіді на запит активіста Павла Постоєнка.

   

Проєкт облаштування наземного переходу на бульварі Шевченка став переможцем Громадського бюджету у 2019 році. Утім, його так і не втілили через супротив Патрульної поліції й Мінекології. Після початку повномасштабного вторгнення, у грудні 2022 року, поліція заявила, що втратила проєкт щодо облаштування наземного переходу від КП «Центр організації дорожнього руху» під час оборони Києва.