РФ в ніч на 30 серпня здійснила масовану ракетну атаку. Подібної атаки не було з весни, пишуть у КМВА.

Повітряні сили ЗСУ знищили всі 28 крилатих ракет, які випустила РФ в ніч на 30 серпня, а також 15 із 16 ударних безпілотників. Повітряні цілі збили в межах Київської, Черкаської, Одеської й Миколаївської областей, повідомив головнокомандувач Валерій Залужний. Зокрема, на Одещині сили ППО збили вісім ракет.

Київ

РФ здійснили масовану комбіновану атаку з використанням безпілотників і ракет. Спочатку кілька груп дронів прямували на Київ із різних напрямків, а потім росіяни запустили на місто ракети. Загалом ППО знищила 20 повітряних цілей. Такої масованої атаки не було з весни, зазначає очільник КМВА Сергій Попко. Унаслідок обстрілів зафіксували падіння уламків у Шевченківському й Дарницькому районах.

Шевченівський район

Через падіння уламків загинули два охоронці підприємства, 26 і 36 років. Три людини отримали поранення різного ступеня тяжкості, двох із них госпіталізували. Зокрема, 24-річна дівчина отримала різані рани уламками скла. 

Дарницький район

У Дарницькому районі, на вулиці Здолбунівській, уламки зруйнували дах ТЦ «Ашан». Рештки ракети впали у внутрішньому приміщенні, повідомляє тимчасовий виконувач обов’язків голови Дарницької райдержадміністрації Микола Калашник.

Київщина

Також унаслідок масованої атаки Росії виникли загорання у Фастівському й Бучанському районі на Київщині, повідомляють у ДСНС. Через падіння уламків пошкоджені понад шість приватних будинків, уточнюють у Нацполіції. Уламки впали, зокрема, впали на кладовищі, де сталося займання, яке вже ліквідували.  За даними Офісу генпрокурора, також пошкоджений обʼєкт інфраструктури.

Через пожежу в одному з будинків опіки отримала 69-річна жінка. Незначні порізи також мають 43-річний і 49-річний чоловіки. Крім того, знищені дві автівки.

Житомирщина

Росіяни також атакували дронами один з об’єктів інфраструктури Житомирської області, повідомляють в ОВА. Уламками збитого безпілотника частково пошкоджений обʼєкт інфраструктури й залізничне полотно. Пожежу вже ліквідували, постраждалих немає.