У комунальному транспорті Івано-Франківська зупинки озвучуватимуть голосом українського письменника Юрія Андруховича, повідомляє локальна телекомпанія «ТРК 3-Студія».

Нове озвучення впроваджує КП «Електроавтотранс», яке обслуговує тролейбусні й автобусні маршрути. Чимало вулиць у місті отримали нові назви впродовж останніх кількох років, тому виникла потреба перезаписати оголошення для зупинок, ідеться в сюжеті.

Фото: скриншот із відео «ТРК 3-Студія»

«Міський транспорт – це для кожного міста часом просто пекло. І якось допомогти в благородній справі, щоб цей транспорт функціонував чіткіше, щоб у тому було більше системи й порядку, вважаю, це гарна ідея, і радо її підтримую», – коментує свою участь у проєкті Андрухович.

За попередньою інформацією, почути голос письменника в міському транспорті можна буде з вересня.

Крім того, КП працює над автоматичним озвученням зупинок, привʼязаним до GPS-сигналу. Із серпня система працюватиме на всіх маршрутах, кажуть в «Електроавтотрансі».

   

Юрій Андрухович – один із найвідоміших українських поетів й прозаїків, есеїст і перекладач. Письменник народився в 1960 році в Івано-Франківську, де живе й працює досі. Андрухович є одним із представників Станіславського феномену – спільноти письменників і митців, що формувалася на зламі 80–90-х років в Івано-Франківську. Найвідомішими романами автора є «Рекреації», «Московіада», «Перверзія», «Дванадцять обручів».