Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило в заступника одеського військкома ознаки незаконного збагачення на 14 мільйонів гривень, повідомляють на сайті НАЗК.

Йдеться про заступника начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки Дениса Галушка.

Під час моніторингу способу життя військкома НАЗК з’ясували, що близькі родичі Галушка купляли дорогі автомобілі та нерухомість, хоча їхні законні доходи їм цього не дозволяли зробити.

Наприклад, теща Галушка, починаючи з 2020 року, придбала, а згодом продала два автомобілі: Mercedes-Benz GLE 43 AMG вартістю 2 мільйони гривень та Mercedes-Benz GLS 350 вартістю 2,3 мільйони гривень. 

Минулого року жінка придбала ще й автомобіль BMW X7 XDRIVE 30D. За реальної вартості автівки в 3,9 мільйони гривень в укладеному договорі купівлі-продажу ціна вказана у 5000 гривень. У НАЗК зазначають, що це свідчить про приховування реальної вартості авто.

Крім зазначених покупок, з 2021 року військком разом з дружиною витратили майже 6 мільйонів гривень, що більше, ніж вони могли отримати у законний спосіб.

Військкому може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

   

Понад 200 обшуків одночасно проводять у військкоматах, військово-лікарських (ВЛК) і медико-соціально експертних комісіях (МСЕК) по всій Україні.

11 серпня Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо проведення перевірок територіальних центрів комплектування (ТЦК). Після цього обшуки провели, зокрема, в Одеській і Миколаївській областях.