Організатори 14 Одеського міжнародного кінофестивалю вручили статуетки «Золотий Дюк» переможцям у трьох номінаціях, пишуть на сторінці події.

Нагороду в номінації «Найкращий документальний фільм» вручили авторам стрічки «Звідки куди» польського режисера, продюсера Мачека Хмели, що розповідає про евакуацію українців, які залишають свої домівки задля порятунку.

Головний приз національного конкурсу у категорії «Найкращий повнометражний ігровий фільм» отримала стрічка спільного виробництва України та Ізраїлю «Валерія виходить заміж» про дівчину, яка приїжджає до Ізраїлю, щоб одружитися з чоловіком за домовленістю в інтернеті.

Третю статуетку «Золотий Дюк» Міжнародної конкурсної програми у категорії «Головний приз міжнародного конкурсу» отримав фільм румунського режисера Себастьяна Михайлеску «Ссавці». У фільмі йдеться про чоловіка, який намагається примиритися з втратою контролю над своїм життям та відкриває світ дивних ритуалів і тривожних спільнот.

Одна з особливостей цьогорічного фестивалю – введення додаткової нагороди в національному конкурсі. Тепер тут видають два «Золоті Дюки» – за найкращий український ігровий фільм та за найкращий український документальний фільм. Також отримують по 50 тисяч гривень.

   

Під час Одеського кінофестивалю, який тривав у Чернівцях із 19 по 26 серпня, презентували 46 фільмів. Серед них – понад 30 стрічок українського виробництва. Частину фільмів в Україні презентували вперше.