Департамент охорони культурної спадщини КМДА направив припис власнику історичної будівлі на Дегтярівській з вимогою зупинити незаконні будівельні роботи.

Дах будівлі трамвайно-тролейбусного депо власник (ТОВ «Будхол») почав розбирати 23 серпня. Споруда трамвайно-тролейбусного депо є памʼяткою архітектури місцевого значення й має охоронний статус.

Будівельні роботи проводили незаконно, без отримання відповідних дозволів, кажуть у департаменті охорони культурної спадщини КМДА. Дозвіл на виконання робіт на ділянці видавали в лютому 2022-го, однак його термін збіг у липні 2023 року.

UPD.  Девелопер Arricano стверджує, що відреставрує будівлю Лук'янівського  парку міської залізниці зі збереженням фасаду, геометричних розмірів і поверховості. Також там надали візуалізації будівлі електростанції Лук’янівської міської залізниці, яка перебуває на завершальному етапі реставрації і розташована на тому самому об'єктів будівництва.

   

Історичну будівлю трамвайно-тролейбусного управління на вулиці Дегтярівській звели в 1908–1909 роках у стилі модерн. Будинок отримав охоронний статус у 1986 року. Утім, після закриття Лукʼянівського трамвайного депо у 2005 році тривалий час споруда пустувала.

обкладинка й фото: департамент охорони культурної спадщини КМДА