Офіс шерифа округу Фултон в Атланті оприлюднив тюремну фотографію Дональда Трампа. 

24 серпня колишній президент США провів близько 20 хвилин у вʼязниці округу Фултон, де відбулася формальна процедура його арешту. Там у Трампа взяли відбитки пальців, сфотографували, а також призначили йому ідентифікаційний номер у системі кримінального правосуддя округу, пише The New York Times.

 

Фото: Fulton County Sheriff's Office

 

Експрезидента відпустили під заставу в розмірі 200 тисяч доларів, повідомляє CNN. Після виходу з вʼязниці Трамп у розмові з журналістами вкотре назвав процес «пародією на правосуддя» і «втручанням у вибори». 

Політик опублікував тюремне фото у своєму профілі в соцмережі X (раніше Twitter) із посиланням на сайт своєї виборчої кампанії. Цей допис став першим в акаунті Трампа з початку 2021 року. 

Трампу висунули понад десяток звинувачень у чотирьох кримінальних справах з огляду на його спроби скасувати результати виборів у штаті Джорджія у 2020 році. 

Обвинуваченими у справі проходять і 18 його соратників, серед яких колишній очільник президентської адміністрації Марк Медоуз й ексмер Нью-Йорка Рудольф Джуліані.

Дональд Трамп відкидає всі висунуті йому звинувачення за фальсифікації. Попри те, що політику висунули звинувачення в кримінальних злочинах, він зможе балотуватися на нових президентських виборах у 2024 році.