Правоохоронці прийшли з обшуками до «Київбудреконструкції»: посадовців комунального підприємства запідозрили в розкраданні бюджетних грошей під час реконструкції дамб Бортницької станції аерації, повідомляє Київська міська прокуратура.

За даними слідства, у березні «Київбудреконструкції» за результатами проведеного тендеру уклала договір з підприємством на проведення реконструкції дамб мулових полів №1 і №2 Бортницької станції аерації.

Замовник і підрядник визначили вартість вказаної закупівлі в розмірі понад 9,8 мільйона гривень. Та судова будівельно-технічна експертиза встановила, що вартість робіт у документації завищили на понад шість мільйонів гривень.

Зараз тривають слідчі дії для встановлення кола всіх причетних до махінацій осіб і притягнення їх до відповідальності.

   

У січні затвердили, що в Києві за три роки проведуть реконструкцію систем водопостачання й водовідведення.

Бортницька станція аерації – єдина станція очистки стічних вод у Києві. Будівля також є однією із найбільших комплексів очисних споруд у Східній Європі. Основні споруди були збудовані в 60-х роках, вони зношені, а їхній рівень очистки не відповідає сучасним нормам. Реконструкцію станції анонсували ще у 2019-му, вона мала тривати шість років.