У Львові, на подвірʼї центру соціальних послуг «Джерело», відкрили перший в Україні майданчик для дітей з інвалідністю, повідомляє Львівська міська рада.

Парк розваг має площу понад 1100 м², він поділений на дві зони: для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату й дітей з розладами аутизму.

Там є гойдалки для дітей на колісних кріслах, де дітей фіксують спеціальними пасками для безпечного катання, а також гірки й мініфутбольне поле. Крім того, у парку є сенсорні локації для зорового контакту та звукові панелі.

Ці майданчики створювали саме для людей з інвалідністю, а тому певні елементи безпеки передбачені саме для них і можуть бути «не зовсім безпечними» для дітей без інвалідності, кажуть у міській раді.

Парк розваг працює на проспекті Червоної Калини, 86-А. Його за власні кошти створило подружжя Едді й Тетяни зі США. Вартість – близько 60 тисяч доларів.

   

На денних програмах у центрах соціальних послуг «Джерело» перебувають 136 дітей з інвалідністю. Загалом у Львові працюють шість філій комплексу.

обкладинка й фото: Роман Балук