Марсель запустив новий додаток, який дозволяє жінкам на пляжі повідомляти про випадки сексуальних домагань одним натисканням кнопки, пишуть The Mayor.

Додаток Safer Plage має на меті підвищити відчуття безпеки для жінок.

Додаток має три кнопки залежно від рівня загрози жертви: «Мене турбують», «Мене переслідують» і «Мені загрожує небезпека». 

Після натискання кнопки сигнал переходить до посередників, присутніх на пляжі. Додаток використовує геолокацію, яка спрямовує посередника до людини, яка потрапила в біду. У найгіршому випадку поліція теж може втрутитися. 

Safer Plage завантажено понад тисячу разів. Його послуги розширитися наступного року. Мають включити більше пляжів і мережу громадського транспорту.

Місто вже витратило понад 100 000 євро на популяризацію та підтримку системи боротьби з переслідуваннями, включаючи рекламні плакати на вулицях і пляжах і наймання посередників.

   

В Україні створили мобільний застосунок WhiteRibbonUA для захисту жінок і дітей від домашнього насильства. Додаток має вигляд календаря для менструального циклу жінки. Це додатковий захист від абʼюзера, якщо він вирішить перевірити телефон.