У ніч на 15 серпня російські окупанти завдали масованого ракетного удару по території України ракетами повітряного й морського базування. Загалом зафіксували пуски щонайменше 28 крилатих ракет, ППО збила 16 із них, повідомили в Повітряних силах. У низці областей зафіксували влучання.

Луцьк 

Унаслідок обстрілу загинули три людини. Ще кілька постраждалих перебувають у лікарні, пишуть в ОВА.

UPD. Унаслідок ракетної атаки по Луцьку загинули троє працівників шведського заводу з виробництва підшипників SKF, пише Reuters із посиланням на представника компанії.

Росіяни поцілили в завод, де працює більшість зі 1100 українських співробітників компанії. SKF, найбільший у світі виробник промислових підшипників, виробляє в Україні близько 0,5% від загального обсягу своєї продукції.

Харківщина 

Унаслідок обстрілу пошкоджена адмінбудівля. Зазнали поранень дев'ять людей, серед них хлопець 14 років. Відомо про одного загиблого.

Пошкоджені приватні будинки, житлова інфрастуктура й лінії електромережі, пишуть в ОВА.

Дніпро

Уночі РФ атакувала Дніпро. Зокрема, влучили по промисловому підприємству – там зайнялася пожежа площю понад 800 м². Унаслідок обстрілу поранені дві людини: 59-річна жінка отримала легкі ушкодження, 70-річного чоловіка госпіталізували в стані середньої тяжкості, пише ОВА.

UPD. Через обстріл також понівечений спортивний комплекс «Метеор» у Дніпрі, там вилетіли вікна, побитий фасад і внутрішня стіна, повідомляє ОВА. У спорткомплексі проводили всеукраїнські змагання, також там тренується українська збірна з плавання й спортсмени-олімпійці. 

У команді комплексу кажуть, що працюють над усуненням наслідків вибуху й намагатимуться повернутися до роботи в штатному режимі.

Фото: Дніпропетровська ОВА

Загалом під час ранкової масованої атаки над Дніпропетровщиною збили сім крилатих ракет, додають в ОВА.

Львів 

Уночі РФ здійснила обстріл Львова. Уламки ракети впали на багатоквартирні будинки на вулицях Патона й Каховській. Також в одному з гіпермаркетів міста стався обвал стелі через падіння уламків, пише ОВА.

 

Фото: Львівська ОВА

 

UPD. Унаслідок обстрілу поранені 19 людей, повідомили в ОВА. У більшості постраждалих діагностували забої, різані рани й гострі реакції на стрес. 

Фото: Львівська ОВА

Івано-Франківщина

Уламки ракети впали на приватний будинок у Коломийському районі, пошкоджені також дві господарські споруди поруч, пишуть в ОВА.

Черкащина

Серед уражених об’єктів – медзаклад і приватне підтриємство в місті Сміла. Пошкоджені також мережі водо- й теплопостачання. Частина міста наразі без води, пишуть в ОВА.