Більша половина українців (63,4%) не підтримують проведення дистанційного навчання в школах у зв’язку з війною, свідчать дані опитування від фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

На запитання, як респонденти (які проживають разом зі своїми дітьми чи онуками, які навчаються у школі) ставляться до проведення дистанційного навчання у школах у зв’язку з війною, 15,4% відповіли, що повністю підтримують, 18,9% – скоріше підтримують, 21% – скоріше не підтримують, 42,4% – категорично не підтримують, а 2,3% вагаються з відповіддю на запитання.

Найбільше противників дистанційного навчання (70%) – на заході України, найменше (54%) – на півдні. Батьки з сіл налаштовані до дистанційного навчання лояльніше (36% підтримки) за батьків із міст (31% підтримки).

На запитання, чи є в школі, де навчаються діти або онуки респондентів, безпечне й обладнане укриття на випадок повітряної тривоги або артобстрілу, 61,8% відповіли, що є, 30,9% відповіли, що ні, а 7,3% не змогли відповісти.

Крім того, 93,5% опитаних заявили, що очне навчання має бути лише в тих школах, де є надійні укриття для всіх дітей і вчителів.

Методом face-to-face опитали 2021 мешканця на вільних від окупації територіях. Похибка не перевищує 2,8%.