UAnimals запустили платформу донорства крові для тварин, де власники тварин можуть зареєструвати їх як потенційних донорів для інших тварин. За допомогою платформи також можна знайти донора для своєї тварини.

Зоозахисники кажуть, що процедура забору крові не зашкодить тварині, якщо вона здорова й відповідає критеріям віку й ваги. Донорами можуть бути коти віком від двох років і вагою від 4,5 кілограма чи собаки від двох років і 25 кілограмів. Вони мають бути вакциновані й без хронічних захворювань. Лікарі оглянуть тварин перед тим, як брати кров, а також визначать групу крові й резус-фактор для сумісництва.

 

 

Щоб стати донором для іншої тварини, треба заповнити анкету, дочекатися сповіщення й підтвердити, що «тварина готова дати лапу допомоги». Далі треба відвідати клініку у визначений час і здати кров. Донорство не передбачає оплати. Сторони донора й реципієнта спілкуватимуться прямо.

У UAnimals додають, що донорство крові – це шанс на одужання для багатьох домашніх і безпритульних тварин. Відповіді на поширені запитання щодо донорства крові у тварин можна знайти за посиланням. Також там можна почитати історії донорства у тварин.

   

У МОЗ закликають здавати кров і її компоненти, щоб рятувати українських захисників, бо зазвичай у серпні спостерігають зниження донорської активності. Спільно з «Агентами крові» ми розповідали про досвід п’яти людей, які стали донорами після початку великої війни.