Уряд України дозволив створювати мобільні аптеки підприємствам, які мають ліцензію на роздрібну торгівлю лікарськими засобами, повідомляє МОЗ.

Такі пункти будуть лише у сільській місцевості, де немає аптек, а у мешканців – обмежений доступ до лікарських засобів. Під час воєнного стану мобільні аптеки зможуть працювати на прифронтових територіях.

У мобільних аптеках діятимуть ті ж правила відпуску ліків, як і в стаціонарних аптеках. Усі рецептурні препарати також продаватимуть винятково за рецептом, як паперовим так й електронним. Крім того, відпускатимуть ліки, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки».

Наразі в селах та селищах міського типу працюють близько 5 700 аптек та аптечних пунктів.

Понад 20 тисяч сіл по всій Україні залишаються без аптечних пунктів, кажуть у МОЗ. У селах і селищах міського типу працюють близько 5700 аптек і аптечних пунктів.

  

Про черги за ліками після введення електронного рецепта, відмову від бюрократії під час військово-лікарської комісії й реабілітації, електронний кабінет пацієнта в застосунку «Дія» і євроінтеграційні реформи у сфері охорони здоров’я розпитали заступницю міністра охорони здоров’я із цифрового розвитку Марію Карчевич.