Архітектурний конкурс на найкращі проєкти меморіальних комплексів для вшанування загиблих українських воїнів оголосив департамент архітектури й містобудування Миколаївської міськради.

Меморіал на кладовищі в Корабельному районі

Це має бути меморіал на території кладовища в Корабельному районі Миколаєва. Там має бути центральна меморіальна алея, могильні поховання й арткомпозиція, кажуть у міськраді.

Заявки на участь у конкурсі можна подати до 3 вересня. Проєкти потрібно буде презентувати до 12 листопада. Зареєструватися можна за посиланням.

Переможця оголосять 24 листопада. За перемогу в конкурсі виплатять 40 тисяч гривень, за друге місце – 30 тисяч, а за третє – 20 тисяч гривень.

Меморіал на кладовищі в Інгульському районі

Проєкт меморіального комплексу на території Центрального міського кладовища в Інгльському районі Миколаєва має передбачати транзитний вуличний простір по Херсонському шосе й благоустрій скверу «Скорботної матері».

Заявки на участь потрібно подати до 3 вересня, а конкурсні проєкти – до 6 листопада. Зареєструватися можна за посиланням. Переможця конкурсу оголосять 17 листопада. За участь передбачені премії від 30 до 60 тисяч гривень.