Група, сформована Meta, Microsoft, Amazon Web Services і TomTom, почала публікувати дані, які дозволять компаніям створювати карти, які будуть конкурувати з продуктами Google й Apple, які зараз є монополістами на ринку, пишуть CNBS.

Фонд Overture Maps, заснований наприкінці минулого року, зафіксував 59 мільйонів «визначних місць», як-от: ресторани, пам’ятки, вулиці й регіональні кордони. Дані очищено й відформатовано, щоб їх можна було безкоштовно використовувати як базовий шар для нової картографічної програми.

Вони випустили перший набір карт, які доступні для розробників, щоб інтегрувати їх у своє програмне забезпечення. Для завантаження доступні чотири категорії: «Місця», «Будівлі», «Транспорт» та «Адміністрація».

За словами розробників, Meta й Microsoft зібрали та передали дані фонду, щоб налагодити співпрацю навколо відкритої базової карти.

У травні Google Maps запустили оновлені 3D-карти, створені штучним інтелектом. Завдяки новій функції Immersive View можна буде візуалізувати кожен відрізок маршруту, він буде доступний у деталях і поліпшеній роздільній здатності.