Який вигляд має зелена зона біля станції метро «Героїв Дніпра», котру вже завершують облаштовувати, показав директор «Київзеленбуду» Олексій Король.

Пів року тому на цій території демонтували 160 МАФів. Після цього на площі 5500 м² зробили доріжки й встановили два види лав.

Ділянку біля виходу метро назвали «зоною очікування», там поставили перголу. Облаштували також систему освітлення, встановивши 27 опор. Зелену зону зробили інклюзивною, кажуть у «Київзеленбуді».

У трьох центральних точках зеленої зони висадили тибетські вишні. Також облаштували алею з десяти кленів, які посадили в лунки. За лавами розмістили 14 декоративних вишень.

Крім цього, висадили близько 1000 чагарників: гортензії, кизильник, гірську сосну. Гортензії відокремлюють зелену зону від трамвайної. Озеленення доповнили багаторічними та злаковими рослинами.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У червні 2022-го в Києві вирішили перемістити всі МАФи біля станцій метро й зупинок міського транспорту, що заважають дістатися укриттів і сховищ. У квітні 2023 року стало відомо, що на територіях біля станцій метро «Шулявська» й «Героїв Дніпра» в Києві, звідки демонтували МАФи, облаштують громадські простори.


Проєкт про створення скверу поблизу станції метро «Героїв Дніпра» зареєстрували в Київраді 24 листопада 2022 року «завдяки широкому резонансу», який влаштували жителі Оболонського району Києва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі