Біля станції метро «Берестейська» у новому сквері висадили алею екзотичних дерев – катальп, пишуть у Київській міській раді.

У сквері вже ростуть тисячі злакових і багаторічних рослин, сказав директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату Олександр Возний.

Раніше на вулиці Табірній у Шевченківському районі висадили понад 1 200 багаторічних і 900 злакових рослин. Наразі тут ростуть гісоп, айстра Морозко, ехінацея, ромашки, лілейники, фаляріс, пеннісетум, снить, кніфофея, осока та енотера. Також комунальники висадили 300 кущів бирючини та посіяли газон площею 700 м².

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Цю зелену зону місто створило на локації, яка донедавна була заставлена МАФами.


У червні 2022-го в Києві вирішили перемістити всі МАФи біля станцій метро й зупинок міського транспорту, що заважають дістатися укриттів і сховищ.


У травні два десятки МАФів демонтували біля станції метро «Шулявська». Кіоски прибрали також поряд із станціями метро «Житомирська», «Політехнічний інститут», «Героїв Дніпра», «Берестейська», «Кловська», «Голосіївська» й «Дружби народів». Дерева й кущі замість демонтованого МАФу також висадили на Голосіївському проспекті.


Біля станцій метро «Шулявська» й «Героїв Дніпра» замість МАФів вирішили облаштувати громадські простори. Скверу на Шулявці хочуть надати статус зеленої зони.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі