Більшість українців (51%) не готова йти на жодні компроміси з РФ і планує вести війну до переможного кінця, ідеться в опитуванні Міжнародного центру української перемоги (ICUV).

36% опитаних згодні на деякі поступки, але це не стосується відмови від частин територій, а також вступу в НАТО і ЄС. Ідею «миру за будь-яку ціну» підтримує лише 6% громадян України.

77% українців повністю впевнені в перемозі над російськими окупантами, ще 16% «радше вірять» у перемогу у війні. Перемогою для 70% громадян буде звільнення всіх окупованих територій України, для 60% українців також важливим є повернення всіх полонених і депортованих, а ще для 51% – покарання всіх воєнних злочинців.

Усіх росіян відповідальними за агресію вважають 78% українців. 57% опитаних хочуть, щоби покарали всіх, хто має прямий стосунок до організації й скоєння воєнних злочинів.

95% опитаних українців очікують, що держава вимагатиме від Росії виплат компенсації за завдані збитки, однак у можливість реального отримання репарацій вірять тільки 40%.

Опитування на замовлення Міжнародного центру української перемоги (ICUV) провели фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва й Центр політичної соціології. Для цього опитали 2001 респондента віком від 18 років.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


78% українців мають близьких, які отримали поранення або загинули на війні через повномасштабне вторгнення РФ, свідчить дослідження КМІС. Це стосується мешканців усіх регіонів України: показник коливається від 70% на сході країни до 80% на заході.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі