Кількість ДТП в Києві з травмованими й убитими зросла на 70%, як порівняти з 2022 роком, пишуть у Патрульній поліції.

Після порівняння даних поліції й відкритих джерел громадський активіст Євген Пустоход дійшов висновку, що ризик загинути в ДТП в Києві вищий за ризик загинути від ракети.

Зокрема, він наводить статистику поліції, яка свідчить, що за шість місяців 2023 року в Києві в ДТП загинули 56 людей, отримали травми 993 людини.

За цей же період у Києві внаслідок ракетних обстрілів вбито 50 людей, травмовано 713 людей, пише активіст посилаючись на відкриті джерела.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У лютому Центр демократії та верховенства права проаналізував, що ДТП на українських дорогах у 2022-му не поменшало, однак змінилася їхня географія.


За даними поліції, у листопаді 2022 року смертність унаслідок ДТП в Києві зросла вшестеро під час відключень світла. Щоб запобігти аваріям, у поліції й КМДА пішоходам радять носити світловідбивні елементи, а у Верховній Раді пропонували штрафувати тих, хто виходитиме на вулицю в темну пору доби без флікерів.


Водночас низка транспортних експертів вважає, що відповідальність за безпеку на дорогах не можна перекладати на пішоходів, натомість потрібно боротися з перевищенням швидкості водіями, що є головною причиною смертності під час аварій.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі