У Чернівецькій області відкрито рух 120-метровим мостом через річку Прут, він є одним із найдовших тимчасових мостів, зведених з початку повномасштабного вторгнення РФ, пишуть у пресслужбі Міністерства відновлення.

Тимчасова переправа з’явилася замість основного мосту, який був визнаний аварійним і наприкінці 2021 року демонтований. 

Він проходить по дорозі Т-26-07 Кіцмань – Сторожинець – Глибока – Опришени.

Дорога веде до пунктів пропуску на кордоні з Румунією Порубне-Сірет і Красноїльськ – Вікову де Сус. Облаштування мосту дозволяє суттєво поліпшити логістичний зв’язок із державами ЄС.

Завдяки мосту тепер є пряме сполучення між населеними пунктами Глиниця й Дубівці Мамаївської громади. Раніше жителям цих населених пунктів доводилося об’їжджати 70 кілометрів, щоб дістатися місця призначення.

Для зведення були використані мостові конструкції, передані управлінням державних доріг Норвегії. Агентству відновлення передали 10 тимчасових мостових конструкцій.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку липня Державне агентство відновлення інфраструктури відкрило тимчасовий міст, що сполучає Київ із Чернігівською областю.


У березні 2023 року під Черніговом відбудували й відкрили проїзд двома мостами на дорогах M–01 і P–69, що ведуть до Києва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі