У селі Гаврилівка Бучанської громади запрацювала сонячна електростанція. Вона заживлює насосну станцію, яка постачає воду жителям, пишуть у Бучанській міській раді.

Необхідність в альтернативних джерелах живлення виникла після минулорічних російських атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

Потужність першої черги панелей – 60 кВт. Удень сонячна станція повністю забезпечує потреби в енергії для обладнання насосної станції. Також на території об’єкта встановили дизельний генератор, який надала міська рада.

Проєкт реалізували підприємством «Теплокомунсервіс» за підримки Бучанської міської ради у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У лютому Київ отримав дві сонячні електростанції від французького виробника фотоелектричних панелей Roy Group Energy. Встановлять ці електростанції в медичних закладах Святошинського району. 


На території Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» встановили сонячну електричну станцію.


Також проєкт «100 сонячних шкіл» фонд Energy Act For Ukraine планує обладнати сонячними електростанціями 100 шкіл у регіонах України, які постраждали через російську агресію. Детальніше про проєкт загалом і сонячну станцію в школі №17 в Ірпені ми розповідали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі