У червні українці донейтили найбільше за 2023 рік. Це найбільша кількість донейтів за шість місяців. На рахунок трьох найбільших благодійних фондів України надійшло понад вісім мільярдів  гривень, повідомляє Оpendatabot.

Найпопулярнішими стали збори від United24, «Повернись живим» і фонду Сергія Притули.

Рекордні збори на платформі United24: за перший місяць літа українці задонейтили понад пʼять мільярдів гривень. На рахунки фонду «Повернись живим» надійшло близько двох мільярдів гривень, а до фонду Сергія Притули – понад один мільярд гривень.

Переважну більшість коштів, які перерахували на рахунки United24, призначені  для потреб ЗСУ (на оборону) – 4,93 мільярда гривень (це 89% усіх отриманих коштів цією платформою).  Решту 11% зібрали на медичну допомогу й на відбудову України – 0,45 мільярда гривень і 0,16 мільярда гривень.

Схожа ситуація й з двома іншими благодійними фондами. У червні на 17% зросли збори «Повернись живим» – 0,34 мільярда гривень проти «середньомісячних» 0,29 мільярда гривень у січні-травні поточного року.

Щодо фонду Притули, то зростання становило аж 37%: у червні українці задонатили 0,22 мільярда гривень, тимчасом як протягом попередніх п’яти місяців на рахунки в середньому надходило 0,16 мільярда гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Згідно з результатами опитування Kantar Ukraine, у травні до пʼятірки найпопулярніших організацій, яким українці готові пожертвувати кошти, увійшли «Повернись живим», фонд Сергія Притули, організація порятунку тварин UAnimals, ЮНІСЕФ, товариство «Червоний Хрест України».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі