У ніч на 20 липня армія РФ обстріляла Одещину й Миколаїв, а також завдала атаки дронами в Сумах і Чернігівській області.

UPD. Під час обстрілу РФ застосувала 19 крилатих ракет і 19 дронів-камікадзе, повідомили в Повітряних силах. ППО знищила 18 повітряних цілей – пʼять крилатих ракет і 13 ударних дронів.

Миколаїв

У Миколаєві внаслідок обстрілу зазнали руйнувань житлові багатоповерхівки в центрі міста, а також обʼєкти цивільної інфраструктури, повідомили в Нацполіції.

Через атаку поранені 18 людей. Девʼятьох постраждалих госпіталізували, серед них – пʼять дітей. Двох людей удалося врятувати з-під завалів, кажуть в ОВА.

UPD 8:55. Унаслідок ракетного удару по місту зруйновані кілька поверхів триповерхового будинку й пошкоджені сусідні багатоповерхівки. Кількість постраждалих зросла до 19, повідомили в ОВА.

UPD. З-під завалів дістали тіло жінки – дружини загиблого чоловіка, тіло якого виявили вранці, повідомляє міський голова Олександр Сєнкевич.

Фото: Олександр Сєнкевич

Одеса

В Одесі внаслідок ракетної атаки зруйнована адмінбудівля в середмісті, там зайнялася пожежа. Низка будинків пошкоджені вибуховою хвилею, відомо також про чотирьох поранених, повідомила очільниця координаційного пресцентру сил охорони й оборони Півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону. В області влучили у складські приміщення. 

UPD 8:55. Одну людину шукають під завалами будинку, повідомив міський голова Одеси Геннадій Труханов. Одного з поранених шпиталізували у важкому стані.

UPD 11:20 Одна людина загинула в Одесі через ракетну атаку 20 липня, повідомили в ОВА. Загиблий був охоронцем цивільної будівлі, на момент смерті йому було трохи більше як 20 років. Тіло чоловіка виявили під завалами будівлі.

UPD 11:45. Кількість постраждалих в Одесі зросла до восьми, трьох людей госпіталізували, повідомили в ОВА. Серед постраждалих – троє співробітників ДСНС.

Фото: ДСНС

Загалом під час атаки ППО знищила над Одеською областю 12 дронів і дві крилаті ракети, водночас надзвукові ракети типу Х-22 й «Онікс» уразити не вдалося, кажуть в ОВА. Ударів РФ завдавала по портовій і цивільній інфраструктурі. В області через влучання у склад поранений працівник.

Суми й Чернігівщина

Трьома ударними дронами Shahed атакували Суми. Два безпілотники збила ППО, третій влучив у будівлю позашкільного оздоровчого закладу, повідомили в ОВА. Там зайнялася пожежа, станом на ранок її ліквідували.

Фото: ДСНС

UDP. Дронами також атакували місто Семенівка на Чернігівщині. Є влучання в житлові будинки, кількість поранених уточнюють, повідомили в ОВА.

Фото: Чернігівська ОВА

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі