За 400 000 доларів Шевченківська РДА міста Києва замовила ремонт у дитячому таборі «Зачарована долина» в селі Осій Хустського району Закарпатської області з будівництвом укриття.

Загальна вартість проєкту становить 14 мільйонів гривень. Договір на проєктування за майже 360 тисяч гривень уже підписали.

«Судячи з кошторису й вартості робіт робили по-багатому: двері по 22 тисячі гривень, кондиціонери по 160 тисяч, душові кабіни по 32 тисячі, і, судячи з вартості унітазів, це таки був Villeroy&Boch і так далі», – підрахував депутат Київради Леонід Ємець.

Згідно з даними Prozorro, у таборі буде побудоване укриття на 140 людей.

«Я чесно не розумію, як можна робити укриття за 14 мільйонів на Закарпатті, коли в Києві їх не вистачає. За ці гроші можна відремонтувати 14 укриттів у столиці», – каже Ємець.

Upd. Шевченківська окружна прокуратура відкрила кримінальну справу щодо можливого розкрадання бюджетних коштів. Ідеться про тендер на ремонт приміщень, басейнів і благоустрій території в цьому самому таборі. Це тендер на понад сім мільйонів гривень.

Кримінальну справу відкрили за частиною 4 статті 191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від пʼяти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У червні для укриттів замовили 306 барабанів, щоби «психологічно розвантажувати дітей» під час повітряних тривог. Це замовлення в системі Prozorro на 882 тисячі гривень від управління освіти Дніпровської РДА.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі