За половину 2023 року в Україні ввезли майже таку саму кількість електрокарів, як за весь 2022 рік, свідчить статистика Opendatabot.

Це 12 884 електрокари – у півтора раза більше, ніж протягом 2021 року, до повномасштабної війни (8867).

У 2021 році електрокари становили лише 1,3% від загальної кількості імпортованих машин. У 2022 році кількість електрокарів серед інших автівок збільшилася до 2,5% (13722). За пів 2023 року електрокари вже становлять 7,2% від усієї кількості автомобілів, які ввезли до України. Причому кількість електрокарів зростає на тлі зменшення загальної кількості ввезених автівок, відзначають в Opendatabot.

Найбільш популярної маркою став Volkswagen, але в трійці лідерів також Tesla й Nissan. Щодо конкретних моделей, то три роки поспіль найбільш популярним залишається Nissan Leaf. Також часто купують Volkswagen ID.4 й Tesla Model 3.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Українці за січень купили вдвічі більше електрокарів, ніж за аналогічний період роком раніше, свідчить статистика «Укравтопрому».


Водночас середній вік ввезених авто в Україні сягнув 12 років. Це найвищий показник за десятиліття. Причиною стали нульові ставки на розмитнення, вважають аналітики Opendatabot.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі