Девелоперська компанія A Development продала корпус №5 заводу «Арсенал», у якому розташований фудхол Kyiv Food Market. Угоду про продаж іншому власнику фіналізували в січні 2023 року, підтвердив в інтерв’ю The Village Україна засновник A Development Олексій Баранов.

Баранов, який реалізує проєкт A Station на території колишнього заводу «Арсенал» з 2016 року, не розголошує імені нового власника й вартість угоди. На уточнення про те, чи стали інвестиції в приміщення прибутковими для A Development, відповідає: «Так. Але менше очікуваного. Отримані кошти спрямували на погашення позик банкам».

Водночас у Kyiv Food Market у коментарі The Village Україна уточнюють, що продаж будівлі жодним способом не вплинув на роботу фудхолу. A Development відповідали за реконструкцію будівлі, а після запуску фудхолу виконували роль орендодавця. За операційну діяльність Kyiv Food Market відповідають ресторанні компанії La Famiglia (Vino e Cucina, Vero Vero, Catch) і «Ресторани Купера» (Shalom, «Молодість», «Селям»).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ревіталізовану будівлю корпусу №5 на вулиці Князів Острозьких (раніше – Московська) оновили й перезапустили у 2019 році. До цього приміщення протягом тривалого часу не використовували. Оригінальну будівлю звели наприкінці 18 століття як частину Київської фортеці.

Після ревіталізації п’ятого корпусу «Арсеналу», де у 2019 році відкрили Kyiv Food Market, і суміжних заводських цехів (із Creative State of Arsenal, ресторанами «Одеса-мама», «Буффаліно», Virgin Izakaya Bar і комп’ютерним клубом Checkpoint) A Development придбали будівлю Микільської брами з іншого боку вулиці Грушевського, біля станції метро «Арсенальна». Реставрацію будівлі військової комендатури з наданням нового призначення закінчили у 2021 році, тепер тут працює заклад мережі McDonald’s, ресторани «Реберня» й Boho Yosai, а також готується відкриття третьої черги Creative State of Arsenal.

До й після ревіталізації. Фото: Balbek Bureau

Детальніше про A Station, нову чергу проєкту з іншого боку вулиці Грушевського й інші об’єкти A Development ми розпитували в інтерв’ю засновника девелоперської компанії Олексія Баранова.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі