Група дорожньо-будівельних компаній RDS запускає проєкт «Наше місце», у межах якого споруджуватимуть інклюзивні громадські простори в малих містах, що постраждали від повномасштабного вторгнення РФ.

До команди ввійшли співзасновники проєктів «Агенти змін» і Peremebli Андрій Батін і Юрій Грановський, менеджерка міських проєктів Марина Бакаєнко й архітекторка Ганна Чернат.

Першою збираються ревіталізувати ділянку Панського парку в Макарові, що виходить на річку Здвиж. Там хочуть облаштувати набережну й відродити культурне дозвілля на Городищі (території археологічної памʼятки часів Київської Русі), а також обʼєднати ці дві локації.

Архітектори пропонують обладнати набережну пірсами для човнів і каяків, встановити гойдалки, лежаки й накриття у вигляді парасольок, а також зробити зони для активного відпочинку. 

Між набережною й Городищем пропонують прокласти пішохідний шлях у вигляді інклюзивного пандуса.

Компанія вже підписала меморандум про співпрацю з Макарівською селищною радою, відзначають у RDS.

Місцеву громаду запрошують на презентацію проєкту, толоку й воркшоп за участю архітекторів й експертів, що відбудуться 22 та 25 липня. Під час сесій мешканці Макарова зможуть поділитися своїм баченням того, як вигляд повинен мати ревіталізований парк.

Архітектори створять дизайн майбутньої локації з огляду на побажання мешканців. Будівництво стартує тільки після досягнення повної згоди громади, підкреслює команда.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Макарів на Київщині зазнав збитків на суму 133,5 мільйона доларів за час повномасштабного вторгнення. Пошкоджень зазнали 2305 будівель, це майже 30% від загальної кількості споруд селища. Повністю зруйнована 481 будівля.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі