Будівельні роботи на території будинку 19 століття на вулиці Івана Франка зупинили й викликали на місце поліцію, повідомляє департамент міського благоустрою КМДА.

Демонтаж історичного будинку зупинили через відсутність у забудовника повного пакету документів.

Будівельні роботи на території будинку 19 століття почали 14 липня попри відсутність дозволів. На ділянці навіть не встановили будівельний паркан. Із даху встигли зняти сторічні деревʼяні дошки й елементи перекриття стін, так звану «дранку».

За словами заступниці міністра культури Катерини Чуєвої, будівлю мали реставрувати. «Але зараз стало зрозуміло, що міняють всю начинку й дах, наче, щоправда, не збільшують поверховість», – відзначила Чуєва, коментуючи допис активіста Дмитра Перова. Офіційної реакції від Мінкульту на момент публікації немає.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Двоповерховий будинок розташований на вулиці Івана Франка, 26, і був зведений наприкінці 19 століття. За інформацією Дмитра Перова, у будинку проживав музикант-флейтист і професор Іван Михайловський, соліст оркестру Київської опери. На протилежній від будинку вулиці – будівля Міністерства культури.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: КМДА