Через вибухи на Керченському мосту, що сполучає Росію з окупованим Кримом, у ніч на 17 липня зруйнований щонайменше один із прольотів, повідомляють російські ЗМІ.

Речник ГУР Андрій Юсов у коментарі «Суспільному» процитував слова очільника ГУР Кирила Буданова: «Кримський міст: конструкція там зайва». Він додав, що через руйнування секції моста в росіян виникнуть проблеми з логістикою, але відмовився надавати додаткові коментарі.

За попередніми даними, є загиблі й травмовані, зокрема черепно-мозкову травму отримала 14-річна дівчина. Також повідомляють про загибель подружжя з Бєлгородської області.

Голова окупаційної адміністрації пише про «надзвичайну подію в районі 145-ї опори з боку Краснодарського краю». Утім, Мінтранс РФ повідомляє, що на мосту лише пошкоджене дорожнє полотно, а «конструкції прольотів знаходяться на свої опорах».

Рух Кримським мостом призупинений. На вїзді з боку Краснодарського краю утворився багатокілометровий затор, свідчать дані онлайн-сервісів. Крім того, зупинений рух залізничного транспорту й поромне сполучення.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Це вже не перші вибухи на Кримському мосту. У жовтні 2022 року там сталася пожежа, два прольоти були частково зруйновані. Збитки від пожежі оцінювали в 200–500 мільйонів рублів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі