Жителя Дніпра, який виклав фото дружини на Onlyfans, засудили до двох місяців домашнього арешту, ідеться в постанові суду.

Чоловіку оголосили підозру в кримінальному правопорушенні – розповсюдженні матеріалів порнографічного характеру.

Згідно з матеріалами справи, дружина не знала про намір чоловіка розмістити фото на платформі, водночас свідомо брала участь у записувані відео.

Чоловік створив акаунт на Onlyfans, використовуючи персональні дані дружини, ідеться в постанові.

Суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 днів.

Раніше чоловік уже був засуджений за створення й розповсюдження порнографічної продукції, але в період звільнення від відбування покарання вчинив новий злочин, ідеться в матеріалах справи.

Тепер суд приєднає невідбуту частину покарання у вигляді пʼяти років позбавлення волі та призначить нове покарання – чотири роки позбавлення волі.

«Загалом підозрюваному загрожує девʼять років позбавлення волі, реального покарання», – ідеться в постанові.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Onlyfans – платформа, на якій можна розміщувати контент через послугу платної підписки. Нею користуються музиканти, інструктори з фітнесу, кухарі, працівники секс-індустрії. Це соцмережа, де можна публікувати фото й відео оголених людей без цензури – і еротику, і порнографію. Навесні 2022-го OnlyFans першим в Україні почав сплачувати «податок на Google» (згідно з ним, іноземні компанії, які не зареєстровані в Україні, але мають тут користувачів, мають платити ПДВ у розмірі 20%) і за перші три місяці від введення податку Onlyfans приніс у держбюджет більш ніж 600 тисяч доларів.


За даними Opendatabot, в Україні щороку відкривають близько 1200 кримінальних проваджень за розповсюдження порнографічного контенту.

У травні 2020-го правоохоронці в Києві відкрили справу проти дівчини, яка розміщувала свої фото на OnlyFans. Поліцейські тричі робили «контрольні закупівлі» на 330, 930 і 972 гривні. На цих матеріалах «дівчина зображує в різних позах своє голе тіло й статеві органи», ішлося в матеріалах справи. Блогерку звинуватили у виготовленні й збуті порнографічних матеріалів.


Закон України «Про захист суспільної моралі» визначає порнографію, як «вульгарну і непристойну фіксацію статевих актів, показ геніталій, процесу сполучення, малюнків з натури, які не відповідають етичним правилам, ображають людську гідність, спонукаючи негідні інстинкти». В Україні заборонене виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних матеріалів. За поширення навіть власних оголених фото в соцмережах можна сісти у в’язницю.

Водночас еротичний контент (кіно, реклама, друковані видання), який «спрямований на досягнення естетичного ефекту, орієнтований на дорослу аудиторію, не збуджує в аудиторії нижчі інстинкти, не є образливим», дозволений до обігу. Він не повинен бути доступний особам молодше 18 років.

Петицію про легалізацію порно в Україні підписали понад 25 тисяч людей, тобто вона набрала необхідну кількість голосів і буде направлена на розгляд Офісу президента. Автор петиції наголошує на тому, що заборона на порнографію породжує корупцію, адже законодавство чітко не визначає, що саме можна вважати порнографією, а що еротичним контентом, який є дозволеним.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі